Jaarplan Scheidsrechterscommissie

– Overleg Scheidsrechterscommissie gemiddeld 4 a 5 keer per jaar

– Begeleiding van alle scheidsrechter indien nodig en zeker elke zaterdagmorgen bij de jeugdscheidsrechters

– Maandagavond scheidsrechters aanstellen bij de wedstrijden samen met de wedstrijdsecretaris jeugd en senioren

– Augustus/september: Start nieuwe voetbal seizoen. Begeleiden van scheidsrechters en het onderhouden van de contacten. Rooster maken voor de begeleiding op de zaterdagen.

– Oktober/november: Cursus- en thema-avond organiseren (indien nodig)

– December/januari: Werven van scheidsrechters en beoordelen hoe de scheidsrechters er
voor staan, aantal wedstrijden controleren wat men heeft gefloten en zorgen dat er geen grote verschillen zijn in aantal gefloten wedstrijden

– Februari/maart: Lopende zaken afhandelen en al vast naar het nieuwe seizoen kijken. Uitnodiging 3 Prov.- en Damestoernooi om de zaken door te praten en de taken verdelen.

– April/Mei: Toernooidata komen binnen, scheidsrechters inroosteren voor het 3 prov. toernooi en damestoernooi. Scheidsrechter worden ingedeeld door de scheidsrechterscommissie voor de toernooien.

– Uitnodiging van T.C – bestuur om te praten over de wedstrijdtijden op de zaterdag ivm met de bezetting van de jeugdscheidsrechters die zelf voetballen.

– Afscheid nemen van scheidsrechters die stoppen met fluiten, beoordeling maken van de scheidsrechters die hebben gefloten. Kleding scheidsrechter in orde maken, startklaar zijn voor het nieuwe seizoen.

02-2017

Fre Huizinga , namens de scheidsrechtercommissie