Inzet vrijwilligers nieuwe stijl (voorstel)

VV Niekerk O-21 – VV Nieuw Roden O-21

a.s. Dinsdag 19 november speelt vv Niekerk O-21 tegen vv Nieuw Roden O-21.

Aanvang 20:00 uur op het sportpark Eekeburen.

(Samenstelling van een team O-21 moet bestaan uit minimaal 2 spelers uit JO-17, 4 spelers JO-19 en de overige senioren O-21)

Agenda Algemene Ledenvergadering


Voetballen doe je niet alleen

De competitie is net begonnen en wij als vereniging lopen gelijk tegen enkele problemen aan. Een daarvan zijn de afzeggingen van trainingen en wedstrijden. Bij de indeling van de teams is zo goed mogelijk rekening gehouden met de aantallen spelers. Keuzes om een team meer of minder samen te stellen is goed bekeken en afgewogen. Daardoor is het soms mogelijk dat een team aan de krappe kant is qua aantallen en dat vraagt “een team gedachte” waarbij ook de ouders een belangrijke rol hebben en vooral bij jeugdspelers ook een sturende factor zijn.

Als vereniging merken wij helaas dat de spelers en/of sommige ouders hun kinderen vrij gemakkelijk afmelden, gevolg is dat sommige teams (van ouders tot spelers en begeleiding) en/of de club daar soms de dupe van worden. Het afmelden kan tot problemen leiden in de bezetting van een team bij zowel trainingen en/of wedstrijden. Deze (late) afmeldingen worden door de overige spelers/leiders, trainers en kader als zeer lastig ervaren en kost hen en de coördinatoren veel tijd om bv. vervangers te regelen. Door de overvolle programma’s moeten er kinderen opgehaald en/of gebracht worden naar de uitspelende/thuisspelende teams. Hierdoor worden kinderen/ouders/leiders en trainers extra belast wat ten koste kan gaan van de spelvreugde.

Natuurlijk kan er sprake zijn van overmacht. Daarvoor hebben wij alle begrip. Maar dan is wel belangrijk om bij twijfel de trainer/leider proactief en zo snel mogelijk te informeren. Openheid en transparantie zijn daarbij van belang. Dat zorgt voor respect naar elkaar, duidelijkheid binnen het team en naar andere ouders van teamgenoten. Spelen er andere zaken die niet met de trainer/leider besproken kunnen worden dan kun je/u bellen met de jeugdcoördinator.

Een gezond klimaat creëren we met zijn allen en dat hoort ook bij een teamsport.

Trainers/leiders V.V. Niekerk

 

Ouderavond “vlaginstructie”

Graag nodigen wij jullie donderdag 31 oktober om 19.30 uur uit in de kantine.
In deze korte sessie van een uurtje krijgen jullie uitleg hoe je moet vlaggen en wat de regels zijn. Hopelijk staat elke ouder zo af en toe met plezier langs de lijn.

VV Niekerk start Jeugd -21.

Met een in leven geroepen werkgroep is de vereniging bezig om te proberen de jeugd dichter bij de senioren te brengen en om in de toekomst op een zo hoog mogelijk niveau uit te kunnen komen. De vereniging gaat daarom wedstrijden organiseren om spelers onder -21 een podium te geven zich
verder te ontwikkelen. Niet elke speler is op deze leeftijd namelijk rijp om aan te sluiten bij het eerste elftal en/of senioren.
Het elftal moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

1) minimaal 2 spelers JO-17
2) minimaal 4 spelers JO-19
3) overige senioren -21.

Er zijn verenigingen benaderd waaronder vv Nieuw Roden en zij hebben al toegezegd graag een wedstrijd te willen spelen.  Zeer binnenkort worden de geselecteerde spelers benaderd voor een eerste training en de eerste wedstrijd staat op de planning.

We houden jullie op de hoogte.

Werkgroep vv Niekerk

Algemene ledenvergadering

Kaboutervoetbal

Kleding verkoop V.V. Niekerk

VTS Het verschil